DIEETMAYONAISE
Ingrediënten (500 g) :
250 ml olie (olijfolie, koolzaadolie,…)
250 g plattekaas 0%
1 eidooier
1 koffielepel mosterd (12,5 g)
1 mespunt cayenne
1 mespunt zout
4 ml azijn
DIEETMAYONAISE
Bereiding
Neem een kom en voeg toe: de eierdooier, de mosterd, het mespunt cayenne en het
zout. Klop het geheel op met een garde of electrische klopper en voeg geleidelijk aan
de olie toe. Voeg halfweg de azijn toe en klop verder.
Om af te ronden meng je 250 g plattekaas 0% onder de mayonaise.
Gebruik onderstaande richtlijnen om zelf je eigen variaties te maken.
Looksaus: dieetmayonaise + 2 g sambal + 1 g lookpoeder
Cocktail: dieetmayonaise + 30 g ketchup
Béarnaise: dieetmayonaise + 7,5 g dragon + 20 ml azijn + 1 capsule saffraan
Tartaar: dieetmayonaise + 1 augurk + bieslook + 20 ml azijn
Variaties
Richtlijn binnen het Kyalin-dieet:
max. 1 eetlepel dieetmayonaise per dag ter vervanging van 1 eetlepel olijfolie
max. 3 eetlepels dieetmayonaise per dag ter vervanging van 1 eetlepel olijfolie
DIEETVINAIGRETTE
Bereiding
Breng 150 ml water aan de kook met een half blokje kippenbouillon en laat afkoelen.
Neem 350 g van de dieetmayonaise (zie hierboven) en voeg 25 ml azijn toe.
Meng tot een homogeen geheel.
Voeg nu de kippenbouillon geleidelijk toe en meng opnieuw tot een homogeen geheel.
Variaties
Gebruik onderstaande richtlijnen om zelf je eigen variaties te maken.
Dragon: 10 ml azijn + 7,5 g dragon (gedroogd, vers, diepgevroren)
Provençaals: oregano + gehakte paprika + bieslook
Ingrediënten (500 g.) :
350 g dieetmayonaise(zie hierboven)
½ blokje kippebouillon
25 ml azijn